FJALË

Fjalor Shqip

XHELATINË f.

  • Lëndë që nxirret duke zier gjatë në ujë kocka, lëkurë e inde të tjera shtazore dhe që përdoret në gjallëri, në industrinë farmaceutike, fotografike e tekstile, në prodhimin e letrës etj.; qull i ngrirë e i tejdukshëm që bëhet duke ftohur lëngun e mishit a të peshkut ose duke i shtuar atij lëndë ngjitëse. Xhelatinë mishi. Xhelatina e kockave. Xhelatinë peshku. Fletë xhelatine. I hedh xhelatinë.
Kurs Anglisht Online - Smart Center

Mësoni anglisht dhe gjermanisht online me mësues profesionistë. Smart Center, me 12 vite përvojë, ua mundëson ndjekjen e kursit nga rehatia e shtëpisë suaj.

Mëso më shumë →