FJALË

Fjalor Shqip

FOLKLORIK mb.

1. Që ka të bëjë me folklorin, që i përket folklorit, i folklorit; që mbështetet në krijimtarinë gojore popullore; që këndon këngë a kërcen valle të krijuara nga populli. Ekspeditë folklorike. Temë folklorike. Këngë (valle) folklorike. Festival folklorik. Grup folklorik.

2. Që ka të bëjë me folkloristikën, folkloristik. Shkenca folklorike. Studime folklorike.

Nëse fjalori FJALË ka qenë i dobishëm për ju, konsideroni të dhuroni diçka për mirëmbajtjen dhe përmirësimin e tij të mëtejshëm.

Dhuro →